LEO CARSTENSEN
40 år bor gift med Vivi og vi har 2 børn.
Er oprindelig uddannet smed - men har
nu arbejdet som tækker i 18 år.
Leo Carstensen er medlemmer af
se artiklen klik her.
18 års erfaring med alle tækkeopgaver .Vi er et personligt tækkefirma, der sætter en ære i at
udføre smukt og holdbart arbejde - altid!
Hos os er mestrene selv på taget - ingen usynlig "kontormester", ej heller nogen ansatte.
Det betyder klar besked og løbende dialog med dig, samme høje kvalitet på håndværket -
og samtidig lavere priser.
Vi vælger kun den bedste stråkvalitet, nøje udvalgt til hver enkelt opgave - helt uden avance.
Vi har ikke selv stråimport/stråhøst, som kunde er du dermed ikke nødsaget til at acceptere det, firmaet har på hylden.
Det organiske materiale, stråtaget er lavet af, giver taget sin helt egen livscyklus. Som nyt er taget gyldent, efterhånden mørkner det over i grålige nuancer, smykker sig siden med mos og grønne farver og ender i alderdom over i sorte farver. Under hele livscyklussen sker der det samme som med alle andre levende organismer: et langsomt forfald og fremadstridende nedbrydning. Stråtaget ældes med ynde. Det får patina. Fejlagtigt tror mange, at et grønligt skær over taget er det sikre dødstegn. Tagets holdbarhed er dog forskellig afhængig af stråenes beskaffenhed, kvalitet, beliggenhed og tækkemandens evne til at udføre et professionelt håndværk.
Da stråtag er et naturprodukt, vil det arbejde og nedbrydes forskelligt. Under normale forhold vil et stråtag have et gennemsnits levetid mellem 35 og 40 år. Dog er det vigtigt at taget udformes som et godt og professionelt håndværk, af gode og sunde materialer.
Stråtag består af et lag tagrør for hver lægt på taget, de enkelte strå er forskudt i forhold til hinanden, således at man kun ser det nederste af hvert strå. Den synlige del af strået kalder vi rørenden. Stråene er fastgjort til lægterne med en binding af rustfri ståltråd, som ikke gennemtæres.
Det allernederste af taget hedder tagskægget, og det starter tækkemanden med at sætte. Bundt for bundt bliver der lagt op, bundtets snor klippet over og tagrørerne klappet på plads med en tækkeskovl. Samme princip bruges hele vejen op af taget. Rørenderne bliver hele tiden dækket af nye, og dermed lægger forskudt i forhold til hinanden. Tagets slid lag er tykkelsen af det lag, der dækker over den foregående syning. Da tagrørerne er et naturprodukt og hvert bundt forskelligt, skal en dygtig tækkemand konstant variere materialerne og holde styr på, ikke alene tagets hældning, men også tagrørernes hældning, og afstand ned til den forrige syning og dermed slidlaget.
Vi RODER! - men slutresultatet kan kun overskygge alt besvær!
At få nyt stråtag er altid forbundet med en masse løse strå og skidt, der kommer til at flyde rundt om huset i tækkeperioden. Evt. gammelt stråtag fylder virkelig meget og jobbet er noget beskidt. Der skal naturligvis være plads til at fjerne affaldet og derefter komme ind igen med flere tons nye strå. Matrialemængderne overrasker tit.
Fra muren og ca. 2 m ud opstiller vi arbejdsstillads; beplantning her kan være i farezonen og et godt råd er at fjerne eller klippe evt. særlig højt elskede planter ned under tækkeperioden. De mange tons nye tagrør kræver helst et tilgængeligt område i nærheden til aflæsning, hvis dette er muligt. Til vores el værktøjet skal vi bruge en stikkontakt, og adgang til toilet faciliteter bliver altid påskønnet.
Har byggeherren valgt at få efterfølgende oprydning med i ordren, vil grunden omkring huset se ud som forefundet.
Afhængig af projektets beskaffenhed, tækker vi i gennemsnit 80 – 120 kvadratmeter om ugen. Et gennemsnits hus regner vi med tager normalt 2 – 3 uger.
© Copyright. All Rights Reserved.