Råd og vejledning

Professionelt udført stråtag

Råd og vejledning

Forholdet mellem stråtagsejer og tækkemand er et forhold, der især hviler på tillid. Når taget står nytækket i sin flotte gyldne farve kan det være svært for kunden at skelne mellem godt og skidt håndværk.

 

Tager man sig tid til at se og røre på arbejde udført af forskellige tækkefirmaer, lærer man hurtigt at kunne skelne!

 

SE på tagets overflade; den skal fremstå kompakt og tæt, med ikke mere end 1-3 cm synlige frie rørender. Jo kortere blottet rørender af strå, des mindre del af tagrøret er eksponeret for vind og vejr. Dermed er taget mindre sårbart overfor vejrlig påvirkning.

 

Stil Dem under tagskægget og flugt op af tagfladen. Taget skal danne en lige flade, fra tagskægget til rygning og holde samme tykkelse i toppen som i bunden. Fordybninger og buler kan være svære at ujævne helt, hvis tagkonstruktionen er meget skævt, men skal optimalt være helt uden, da disse medfører accelereret slidtage. Også hjørner og kanter skal fremstå lige og markante, hvis tækkemanden har håndelaget i orden.

 

MÆRK på tagskægget og vindskeder, føles de fast og modstandsdygtige eller løse og slatten? Rundinger og kvister skal fremstå ens og symmetriske, - ikke tilfældigt, med vandrette vandbrædder og skarpe lige kanter.

 

Rygningen skal selvfølgelig være velfyldt, lige og stram, stormsikrede med trådvæv og evt. ryttere fast bundet.

 

Laver tækkefirmaet konsekvent et smukt og teknisk korrekt håndværk på hvert projekt, kan det tolkes som en indikation af firmaets erfaring, stolthed, kvalitetsbevidsthed og håndelag. Hos Pro-Taek er vi så selvkritiske overfor hvert arbejde vi udfører, at vi ikke overlader jobbet til andre end os selv!

Find Os

 

ADRESSE:

LINDEALLE 23

6510 GRAM

E-MAIL: mail@pro-taek.dk

TELEFON: (+45) 2124 3645

© Copyright. All Rights Reserved.